Putovanje na Dlanu Forum  
Go Back   Putovanje na Dlanu Forum > Turističke destinacije > Evropa

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Staro 08-03-2008, 05:25 PM   #1 (permalink)
vujanov
Guest

Uobičajeno Zakintos

Uplatio sam ove godine Zakintos u predsezoni.
Ako moze neko da mi kaze sta me ceka tamo, u pitanju je Tsilivi, vila Regina.
Unapred hvala!
  Reply With Quote
Staro 24-03-2008, 08:52 PM   #2 (permalink)
Junior Member

Registrovan: Mar 2008
Uobičajeno Odg: Zakintos

Sto se tice Tcilivija, mesto je malo ali preslatko, svidece ti se sigurno. Provod bas i nije neki, ali ukoliko ides da se odmoris i uzivas u moru i plazi, Tcilivi je stvoren za to. U nasoj grupi, svi su bili prezadovoljni vilama u kojima su bili smesteni, pa se nadam da ce i tebi tako biti.
kaja81 je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 30-03-2008, 08:50 AM   #3 (permalink)
Junior Member

Quote:
Originally Posted by kaja81
Sto se tice Tcilivija, mesto je malo ali preslatko, svidece ti se sigurno. Provod bas i nije neki, ali ukoliko ides da se odmoris i uzivas u moru i plazi, Tcilivi je stvoren za to. U nasoj grupi, svi su bili prezadovoljni vilama u kojima su bili smesteni, pa se nadam da ce i tebi tako biti.
U koje vreme si bila na Zakintosu? Ja bih trebao da idem pocetkom juna, pa me zanima jel hladno tamo u tom periodu?

Pozdrav
nesha je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 31-03-2008, 11:50 AM   #4 (permalink)
Junior Member

Ja sam boravila na Zakintosu u julu prosle godine. Naravno, tada je bilo pretoplo, bilo je dana kada se nije moglo u vodi rashladiti. Slusajuci neke komentare, pocetkom juna voda je jos uvek hladna, ali ne mora da bude pravilo...Predhodnih godina, ja sam se i sredinom maja kupala na nekim grckim ostrvima, pa mi je voda bila super.

Pozdrav
Staro 19-05-2008, 03:06 PM   #5 (permalink)

Registrovan: Apr 2008

Quote:
Originally Posted by vujanov
Uplatio sam ove godine Zakintos u predsezoni.
Ako moze neko da mi kaze sta me ceka tamo, u pitanju je Tsilivi, vila Regina.
Unapred hvala!
Evo, kopirao sam ovaj deo iz texta o Zakintosu koji je objavljen na ovom sajtu:
Cilivi nudi odli?nu zabavu, ali je znatno manje naselje. Njegova plaža je jedna od lepših, ali tokom sezone je suviše mala da primi sve posetioce.
Malo mesto sa lepom peskovitom plažom na severoisto?noj obali Zakintosa udaljeno je 9 km od aerodroma i 5 km od glavnog grada. Nalazi se blizu oblasti Planos, okružen vinogradima, maslinjacima i baštama sa vo?em. Veoma je popularno mesto za porodi?ni odmor zahvalju?i plitkoj peskovitoj plaži koja je duga?ka 4 km i nudi uživanje u svim sportovima na vodi. Mesto poseduje široku raznolikost taverni, restorana kao i ve?i broj prodavnica i marketa. Redovan gradski saobra?aj ?e turistima omogu?iti brzu i laku vezu sa ostalim mestima na ostrvu.
spartanac je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 25-06-2008, 12:35 PM   #6 (permalink)

Registrovan: Jun 2008

I ja idem na Zakintos ove godine,vidim da je ovo stara tema ali me je samo zanimalo ako neko može da mi kaže kakve su cene vanpansionske usluge na Zakintosu (hrana ,pi?e,kafa,restorani,prodavnice...)
jana je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 25-06-2008, 05:49 PM   #7 (permalink)
Junior Member

Quote:
Originally Posted by jana
I ja idem na Zakintos ove godine,vidim da je ovo stara tema ali me je samo zanimalo ako neko može da mi kaže kakve su cene vanpansionske usluge na Zakintosu (hrana ,pi?e,kafa,restorani,prodavnice...)
Ono sto ti mogu reci jeste da je Zakintos skuplji od, na primer severne Grcke. Englezi su tamo najbrojniji i cene su uglavnom prilagodjene njihovoj plateznoj moci, ali i pored toga nije nista strasno. Primera radi, sokovi u restoranima krecu se od 2-3.5 eur, pivo 2.5eur, voda u prodavnicima je 1.5 eur/1.5l, hleb 0.70 eur, voce je jaaako skupo, mi smo na primer kupovali vocnu salatu za 1.5 eur, i tu imas svega po malo..probaj obavezno. Sladoled Delta - najjeftiniji je bio 2 eur. Sto se restorana tice, rucak/vecera za dvoje uglavnom staje oko 20 eur, i to samo ono osnovno: glavno jelo i pice. Ocekuj nasrtljive konobare, koji cete bukvalno uvlaciti u restoran ukoliko samo malo zastanes pored menija...ali su jako ljubazni i prijatni. Mene je Zakintos ostaovio bez daha ( i praznog novcanika, xexe) verujem da ce i tebe ocarati
Staro 27-06-2008, 11:40 AM   #8 (permalink)
Junior Member

Ja sam se pre nekoliko dana vratio sa Zakintosa, bio sam u Laganasu. Obisao sam skoro citavo ostrvo, i moram reci da sam u Tsiliviju bio najzadovoljniji. Laganas je nekako previse urban i prepun mladih ( citaj pijanih i naduvanih Engleza), smucili su mi se. Sve je podredjeno njima, njihovoj (ne)kulturi, i potpuno sam ozgubio osecaj da se nalazim u Grckoj. Nemam nista protiv bilo kog naroda, ali oni su zaista dno dna. Uverio sam se u to i predhodnih godina na Exitu, ali sam tada mislio, Boze moj...valjda takva populacija Engleza posecuje festivale, ali ovo sada vec je druga prica. Ako ste mladi i ludi za provodom Laganas ce vam biti ok, meni licno je, opet ponavljam, Tsilivi bio utociste. Ipak, Zakintos je ostrvo koje vam moze pruziti veoma aktivan odmor. Postoje bezbroj varijanti zabave, obilazaka, prelipih plaza, krstarenja, tako da sam najmanje vremena i provodio u Laganasu. Cene su ok., kako sam bio nacuo, mislio sam da je sve katastrofalno skupo, ali nije. Ima i skupljih

Pozdrav svima.
nesha je odsutan trenutno   Reply With Quote
Reply
Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Postanja