Quote:
|
Originally Posted by Kristy
U septembru planiramo da putujemo na Krf - Kassiopi. Kakvo je mesto, plaza? Uopste, koje plaze preporucujete na Krfu, posto cemo uzeti rent a car pa bi obisli celo ostrvo? Hvala i pozdrav svima 
|
Izabrala si pravo ostrvo kada su lepe plaze u pitanju. Krf obiluje njima. Ipak, nemoj ocekivati da ces u potpunosti moci uzivati u zvuku talasa i u miru i tisini jer sve plaze su krcate, pogotovo sada u ovom periodu kada ti planiras da ides. Ako ti je do ludog provoda idi u Benitses, ja sam odatle pobegla glavom bez obzira jer tamo je "ludnica", zurke na plazi, vriska, cika, pijani englezi, ali provod je zato zagarantovan Smeško nama nije bilo to toga, pa smo napustili Benitses u rekordnom roku. Mi smo bili smesteni u Ipsosu, prelepo mesto, sa divnom plazom. Kasiopi je vise porodicno odmaraliste, ali ima jako ruznu gradsku plazu, u vodi je grubo kamenje, a i voda je puna trave i algi. Malo dalje oko 500m od luke,smestene su tri plaze: Bataria, Kanoni i Pipitu. Do njih se stize puticem, odakle se pruza neverovatan pogled. Sve plaze prelepo izgledaju, mada je meni smetalo sto nije pesak, vec krupan sljunak, pa je malo nezgodno ici bos, ali to toliko lepo izgleda da zaboravis na sve "muke".
Kanoni je po meni najlepsa plaza Kassiopija. Veca je, i imas mogucnost najma suncobrana i lezaljki, ali moja preporuka je da peskir rasirite na prelepim belim stenama pored.
Bataria je jedna jako lepo plaza na vise nivoa. Ulazak u vodu je malo otezan, i u vodi ima dosta stena, ali je sve podnosljivo.
Ako te jos nesto zanima, samo pitaj Smeško