Putovanje na Dlanu Forum  
Go Back   Putovanje na Dlanu Forum > Turističke destinacije > Evropa

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Staro 29-07-2008, 11:38 AM   #1 (permalink)
Junior Member

Registrovan: Jul 2008
Uobičajeno Krf

U septembru planiramo da putujemo na Krf - Kassiopi. Kakvo je mesto, plaza? Uopste, koje plaze preporucujete na Krfu, posto cemo uzeti rent a car pa bi obisli celo ostrvo? Hvala i pozdrav svima
Kristy je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 26-08-2008, 09:27 AM   #2 (permalink)
Junior Member

Registrovan: Mar 2008
Uobičajeno Odg: Krf

Quote:
Originally Posted by Kristy
U septembru planiramo da putujemo na Krf - Kassiopi. Kakvo je mesto, plaza? Uopste, koje plaze preporucujete na Krfu, posto cemo uzeti rent a car pa bi obisli celo ostrvo? Hvala i pozdrav svima
Izabrala si pravo ostrvo kada su lepe plaze u pitanju. Krf obiluje njima. Ipak, nemoj ocekivati da ces u potpunosti moci uzivati u zvuku talasa i u miru i tisini jer sve plaze su krcate, pogotovo sada u ovom periodu kada ti planiras da ides. Ako ti je do ludog provoda idi u Benitses, ja sam odatle pobegla glavom bez obzira jer tamo je "ludnica", zurke na plazi, vriska, cika, pijani englezi, ali provod je zato zagarantovan Smeško nama nije bilo to toga, pa smo napustili Benitses u rekordnom roku. Mi smo bili smesteni u Ipsosu, prelepo mesto, sa divnom plazom. Kasiopi je vise porodicno odmaraliste, ali ima jako ruznu gradsku plazu, u vodi je grubo kamenje, a i voda je puna trave i algi. Malo dalje oko 500m od luke,smestene su tri plaze: Bataria, Kanoni i Pipitu. Do njih se stize puticem, odakle se pruza neverovatan pogled. Sve plaze prelepo izgledaju, mada je meni smetalo sto nije pesak, vec krupan sljunak, pa je malo nezgodno ici bos, ali to toliko lepo izgleda da zaboravis na sve "muke".
Kanoni je po meni najlepsa plaza Kassiopija. Veca je, i imas mogucnost najma suncobrana i lezaljki, ali moja preporuka je da peskir rasirite na prelepim belim stenama pored.
Bataria je jedna jako lepo plaza na vise nivoa. Ulazak u vodu je malo otezan, i u vodi ima dosta stena, ali je sve podnosljivo.
Ako te jos nesto zanima, samo pitaj Smeško
kaja81 je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 09-04-2009, 07:54 AM   #3 (permalink)

Registrovan: Apr 2009
Uobičajeno KRF- Agios Georgios

Pocetkom juna putujem u Agios Georgios juzni... Interesuje me da li je neko bio tamo i kakvi su utisci o tom mestu? I da li je more hladno pocetkom juna?
Unapred zahvalna!
Suncica8 je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 09-04-2009, 05:37 PM   #4 (permalink)
Junior Member

Uobičajeno Odg: KRF- Agios Georgios

Quote:
Originally Posted by Suncica8
Pocetkom juna putujem u Agios Georgios juzni... Interesuje me da li je neko bio tamo i kakvi su utisci o tom mestu? I da li je more hladno pocetkom juna?
Unapred zahvalna!
Ja sam bas prosle godine bila na Krfu, istina bilo je vec kasno leto, ali bez obzira bilo je to jedno lepo letovanje. Mi smo bili u Kasiopiju, ali smo kolima obisli celo ostrvo, tako da smo svratili i do Agios Georgios-a. Ne bih da te razocaram, ali meni to mesto nije bilo nista posebno. Pravo grcko seoce, jako nerazvijeno, bas je ostavio na mene los utisak. Pocetkom juna svuda je pomalo hladna voda, a verujem da je na Krfu hladnija za koji stepen vise jer je ipak mnogo severnije od ostalih ostrva, ka na primer Zakintosa, gde je u junu i tamo voda hladna. Mada, najavljuju velike vrucine vec u junu, tako da to ne mora da bude pravilo. Pozz
Staro 10-04-2009, 04:35 PM   #5 (permalink)

Registrovan: Apr 2009
Uobičajeno Odg: KRF- Agios Georgios

Quote:
Originally Posted by Kristy
Quote:
Originally Posted by Suncica8
Unapred zahvalna!
Ja sam bas prosle godine bila na Krfu, istina bilo je vec kasno leto, ali bez obzira bilo je to jedno lepo letovanje. Mi smo bili u Kasiopiju, ali smo kolima obisli celo ostrvo, tako da smo svratili i do Agios Georgios-a. Ne bih da te razocaram, ali meni to mesto nije bilo nista posebno. Pravo grcko seoce, jako nerazvijeno, bas je ostavio na mene los utisak. Pocetkom juna svuda je pomalo hladna voda, a verujem da je na Krfu hladnija za koji stepen vise jer je ipak mnogo severnije od ostalih ostrva, ka na primer Zakintosa, gde je u junu i tamo voda hladna. Mada, najavljuju velike vrucine vec u junu, tako da to ne mora da bude pravilo. Pozz
Hvala ti puno na informacijama!!!
Suncica8 je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 11-04-2009, 01:13 PM   #6 (permalink)
Junior Member

Evo malo slika sa Krf-a Ipsos i Agios Georgios
Staro 11-04-2009, 01:20 PM   #7 (permalink)
Junior Member

Sidari i grad Krf
Reply
Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Postanja