View Single Post
Staro 17-07-2009, 04:21 PM   #15 (permalink)
danja
Junior Member

Registrovan: Mar 2008
Send a message via MSN to danja
Uobičajeno Odg: Poslovanje agencija

Quote:
Originally Posted by Anci
Putnice na dlanu,
ja sam dva puta sebe i svoju decu mucila na putovanju za grcku turistickim autobusima i vise necu
oba puta je bilo niz propusta.
prvi put iz Stavosa ostavili su nam poruku da se izlazi iz apartmana do 9 i da nas bus ceka ispred vile da ostavimo torbe u njega...
jedan po jedan busevi dolaze i prolaze... proveravamo u svaki nismo li na njihovom spisku ...nismo... niko nema jedinstveni spisak.. proveravamo kod lokalnog vodica, ona nema spiskove da bi nam konacno oko12h rekla da joj se jedan kolega ne javlja, verovatno je otisao za Tasos i da mozemo da ostavimo torbe u agenciju ( oko 800m od apartmana) na 40 stepeni i sa dvoje male dece (1.5 i 4 godine) u rukama to nije ni malo prijatno
Kazu: svi busevi polaze u 17h, da svi ...sem naseg, nas nema na spisku ni u jednom od 7 parkiranih buseva. Molim vodica da nas ubaci u bilo koji bus jer su deca nervozna, ali to ne dolazi u obzir, pa ja sa torbama i decom cucim na trotoaru i molim se da nas ne ostave u Grckoj.jos 3 sata kad je bus konacno krenuo.

Drugo iskustvo kada je vozac na granici ostavio dve zene rekavsi da je pauza 20 min. a bus je posao za 10 min.presao makedonsku granicu a posle se gundjajuci vracao po njih. Jadne zene su presle granicu u busu prve agencije koja je htelda ih "prosvercuje"... sta ce to nekom na letovanju!!!!
Od tada platim agenciji proviziju sto me ne voze ( i vozaju), sednem u svoja kola i za upola krace vreme sam u letovalistu.
Poštovana,
potpuno Vam verujem da se ovakav slu?aj desio, me?utim stvarno je nemogu?e organizovati idealno prvi i poslednji dan i to putnici nikada nece razume. Što se ti?e pauze nikada vozac ne daje te informacije nego vodic a putnici se ne pridrzavaju datog vremena u 90% slucajeva, pre ce biti da su one zakasnile a definitivno zbog drugih putnika se mora otici na makedonsku granicu da bi se zauzeo red inace se ceka po nekoliko sata, i trece ali po meni i najvaznije krastavcice, kiselu vodu, ulje i ostalo nose putnici u ogromnim kolicinama takodje i garderobu kao da se sele u Grcku a u povratku je obavezno i kamenje za basticu, a niko ne misli o vozacima koji sve to moraju da spakuju, podignu i posle toga da nas bezbedno voze. Mada ima i dosta putnika koji su potpuno razumni i fini ali mali broj ipak ume da unese najvecu pometnju.