View Single Post
Staro 01-07-2009, 05:44 PM   #11 (permalink)
danja
Junior Member

Registrovan: Mar 2008
Send a message via MSN to danja
Uobičajeno Odg: Poslovanje agencija

Quote:
Originally Posted by Putnik na dlanu
Quote:
Originally Posted by zverica
Moj osnovni problem ove godine kod izbora destinacije za letovanje je kako izabrati agenciju koja ima pouzdan autobuski prevoz. Cesto se desi kad pitate koliko su pouzdani da je odgovor: Pa pouzdani su. Kako da odaberem a da ne pogresim?
Danas u Srbiji, malo agencija raspolaze sa kvalitetnim autobuskim prevozom, stavise retko pa koja agencija ima sopstveni vozni park, tako da za svoje potrebe prevoza unajmljuje autobuse, i neretko to budu autobusi koji ne zadovoljavaju neke osnovne kriterijume za prevoz putnika na duze relacije. Najcesci slucaj gde cete cuti odgovor kakav ste vi dobili jeste u agencijama koje nisu direktno organizatori putovanja, vec samo posrednici, koji u svojoj ponudi imaju ogroman broj programa drugih agencija, i u tom slucaju vecina njih nije upoznata ni dovoljno informisana sa kakvim ce se autobusima vrsiti prevoz putnika pojedinih aranzmana.

Najbolje bi bilo pre odluke o nekom putovanju da se raspitate kod prijatelja, preko foruma i sl. o iskustvima sa pojedinim turistickim agencijama. Na taj nacin mozete doci do korisnih informacija i na osnovu necijih pozitivnih utisaka da odaberete kvalitetnu agenciju koja brine o svojim klijentima.
Poštovani,
ne vidim razlog da odmah posmatramo sve sa negativne strane i odmah ocrnimo agencije kako nemaju dobar prevoz a posrednike kao neobaveštene. Pošto se ja bavim i pracenjem putnika do Grcke dobro sam upucena u veliki broj prevoznika tvrdim da vecina poseduje autobuse od 2003-2008 godišta. Svi se mi maksimalno trudimo da turisti budu zadovoljni, naravno da se greske dešavaju i naravno da se kvarovi dešavaju. Ali tvrdim isto tako da se i putnici bahato i neodgovorno ponašaju u autobusu, i da su i oni uzrok mnogobrojnih kvarova na sedištima. Možda je moj ton zvucao malo oštro ali svi okrivljuju agencije za sve kao da mi namerno želimo da se svi loše provedu ili da ih namerno prevarimo. Prevoznici sve više uzimaju autobuse na lizing 2008-2009 godište što dokazuje da je borba za stranke velika ali ne može sve baš velikom brzinom da se odvija zbog postojece ekonomske situacije. Budimo svi strpljiviji i tolerantniji i svima ce biti ugodnije.
Srdacan pozdrav